Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PUGLIA si PENINSULA SALENTO 2016


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

PUGLIA si PENINSULA SALENTO : Comorile ascunse din sudul Italiei

Puglia: il Sole del Sud este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic, aceasta regiune reprezinta tocul cizmei italiene, dar turistic este o zona unica, cu tendinte arhitecturale si traditii bine definite, diferite de restul Italiei. Cu influente grecesti,romane, dar si orientale, Puglia va asteapta sa descoperiti orasele albe, casele trulli, livezile de maslini, satele pescaresti si plajele albe cu nisip fin.

Servicii incluse in pret:
transport avion Bucuresti - Bari (via Roma) si retur cu compania ALITALIA
6 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hoteluri de 4* astfel: 2 nopti in Lecce, 2 nopti in Bari, 2 nopti in Vieste
transport cu autocar local pe toata durata circuitului
vizite Alberobello si Ostuni
turul pietonal al orasului Lecce cu ghid local (max 2 ore)
vizite Trani, Manfredonia si Foresta Umbra
tur pietonal in Vieste cu ghid local (maxim 2 ore)
insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
taxele de aeroport: 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
biletele de intrare la obiectivele turistice
taxele de oras/ statiune, aprox 2-3 Euro/ persoana/ noapte, se achita direct la hoteluri
excursiile optionale (peninsula Salento, Matera, croaziera Vieste)
asigurarea medicala
asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aprox 15 EURO/ persoana)

Informatii hoteluri:
Hotel Delle Palme Lecce 4*: http://www.hoteldellepalmelecce.it/  Hotelul este situat la 10 minute de mers de centrul istoric al orasului Lecce. Camerele spatioase sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, conexiune wifi, baie cu uscator de par. 
Hotel Palace Bari 4*: http://www.palacehotelbari.com/en/  Hotelul este situat central in Bari, pe via Lombardi, aproape de promenada de pe malul marii. Camerele (18-20 m2) sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, baie cu uscator de par, minibar, seif. 
Hotel I Melograni Vieste 4*: http://www.imelograni.it/en/ Hotelul este situat in zona baia degli Aranci, la 1,5 km distanta de centrul orasului si la 150 m distanta de plaja. Camerele sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, baie cu uscator de par, minibar, seif. 

Preturi informative excursii optionale:
Peninsula Salento: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.
Matera: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.

Orar informative de zbor (ore locale):
Bucuresti 06:20 - Roma 07:30/ 09:50 - Bari 10:55
Bari 19:10 - Roma 20:15/ 21:50 - Bucuresti 01:00

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 45 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 - 20 persoane, pretul se majoreaza cu 40 Euro/ persoana. Pentru grup mai mic de 20 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

Conditii financiare:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI
20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 31 zile inaintea plecarii
50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 21 zile inaintea plecarii
80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 16 zile inaintea plecarii
100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Observatii:
Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Italia. Aceste standarde sunt specifice pentru Italia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
cazarea la hotel se face dupa ora 14:00. In ultima zi a excursiei, camerele se elibereaza la ora 10:00.
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii
In camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

PUGLIA si PENINSULA SALENTO : Comorile ascunse din sudul Italiei

Puglia: il Sole del Sud este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic, aceasta regiune reprezinta tocul cizmei italiene, dar turistic este o zona unica, cu tendinte arhitecturale si traditii bine definite, diferite de restul Italiei. Cu influente grecesti,romane, dar si orientale, Puglia va asteapta sa descoperiti orasele albe, casele trulli, livezile de maslini, satele pescaresti si plajele albe cu nisip fin.

Servicii incluse in pret:
transport avion Bucuresti - Bari (via Roma) si retur cu compania ALITALIA
6 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hoteluri de 4* astfel: 2 nopti in Lecce, 2 nopti in Bari, 2 nopti in Vieste
transport cu autocar local pe toata durata circuitului
vizite Alberobello si Ostuni
turul pietonal al orasului Lecce cu ghid local (max 2 ore)
vizite Trani, Manfredonia si Foresta Umbra
tur pietonal in Vieste cu ghid local (maxim 2 ore)
insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
taxele de aeroport: 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
biletele de intrare la obiectivele turistice
taxele de oras/ statiune, aprox 2-3 Euro/ persoana/ noapte, se achita direct la hoteluri
excursiile optionale (peninsula Salento, Matera, croaziera Vieste)
asigurarea medicala
asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aprox 15 EURO/ persoana)

Informatii hoteluri:
Hotel Delle Palme Lecce 4*: http://www.hoteldellepalmelecce.it/  Hotelul este situat la 10 minute de mers de centrul istoric al orasului Lecce. Camerele spatioase sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, conexiune wifi, baie cu uscator de par. 
Hotel Palace Bari 4*: http://www.palacehotelbari.com/en/  Hotelul este situat central in Bari, pe via Lombardi, aproape de promenada de pe malul marii. Camerele (18-20 m2) sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, baie cu uscator de par, minibar, seif. 
Hotel I Melograni Vieste 4*: http://www.imelograni.it/en/ Hotelul este situat in zona baia degli Aranci, la 1,5 km distanta de centrul orasului si la 150 m distanta de plaja. Camerele sunt echipate cu: aer conditionat, TV satelit, baie cu uscator de par, minibar, seif. 

Preturi informative excursii optionale:
Peninsula Salento: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.
Matera: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si masa de pranz.

Orar informative de zbor (ore locale):
Bucuresti 06:20 - Roma 07:30/ 09:50 - Bari 10:55
Bari 19:10 - Roma 20:15/ 21:50 - Bucuresti 01:00

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 45 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 - 20 persoane, pretul se majoreaza cu 40 Euro/ persoana. Pentru grup mai mic de 20 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

Conditii financiare:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI
20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 31 zile inaintea plecarii
50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 21 zile inaintea plecarii
80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 16 zile inaintea plecarii
100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Observatii:
Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Italia. Aceste standarde sunt specifice pentru Italia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
cazarea la hotel se face dupa ora 14:00. In ultima zi a excursiei, camerele se elibereaza la ora 10:00.
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii
In camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Itinerariu

Ziua 1

Bucuresti - Bari - Alberobello - Ostuni - Lecce
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:15 dimineata pentru imbarcare pe cursa companiei Alitalia spre Roma. Sosire in Roma si schimbarea aeronavei pentru zborul spre Bari. Sosire la Bari la ora 10:55 si transfer cu autocarul la Alberobello - tinutul caselor trulli. Alberobello este probabil cel mai faimos loc din Puglia datorita caselor trulli, unice in Italia si in lume. Intreg satul este alcatuit din case trulli, construite din blocuri de calcar, deosebite prin faptul ca sunt constructii de tip zidarie uscata cu acoperis conic. In drum spre Lecce vom face o scurta oprire si in Ostuni, sau orasul alb. Ostuni este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Sosire si cazare la Hotel Delle Palme 4* sau similar in Lecce.

Ziua 2

Excursie optionala in peninsula Salento si Gallipoli
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala pentru a explora frumusetile peninsulei Salento situata in sudul regiunii Puglia, intre Marea Adriatica si Marea Ionica. Vom vizita Otranto, unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea, Leucca - cel mai sudic punct al tocului cizmei si dupa amiaza vom poposi in Gallipoli (orasul frumos), oras situat pe tarmul Marii Ionice. Centrul istoric al orasului este situat pe o mica insula conectata de continent printr-un pod construit in sec al XVII-lea si este inconjurat in intregime de ziduri fortificate din sec al XIV-lea. Intoarcere si cazare la hotel in Lecce.

Ziua 3

Lecce - pesterile Castellana - Bari
Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal cu ghid local in centrul istoric al orasului Lecce, numit si Florenta sudului datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din piatra de Lecce. Alte atractii notabile din Lecce sunt Catedrala si Amfiteatrul Roman din sec. al II-lea. Plecare spre pesterile Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei (biletul de intrare nu este inclus). Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. Turul pesterilor se desfasoara pe o distanta de aprox. 3 km, la o adancime de 60 m, intr-un decor fantastic, alcatuit din stalactite, stalagmite si alte forme carstice in culori uimitoare. Plecare spre Bari. Cazare la Hotel Palace Bari 4* sau similar in Bari.

Ziua 4

Excursie optionala la Matera. Dupa amiaza, plimbare in centrul istoric al orasului Bari.
Mic dejun. Azi va propunem o excursie la Matera, cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarata Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur pietonal impreuna cu ghidul local. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile sapate in roca vulcanica. Intoarcere la Bari. Dupa amiaza, va propunem o plimbare in centrul istoric al orasului Bari impreuna cu insotitorul de grup. Bari, capitala regiunii Puglia mai este numit si orasul Sfantului Nicolae datorita faptului ca aici se afla moastele Sfantului, aduse din Turcia in sec al XI-lea. Cazare la hotel in Bari.

Ziua 5

Bari - Trani - Manfredonia - peninsula Gargano - Vieste
Mic dejun. Vom pleca spre zona de nord a Pugliei, dar mai intai ne vom opri in Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala. Perioada de inflorire maxima a orasului a fost in sec XI - XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabile, aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. In apropierea catedralei se afla castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. In drum spre peninsula Gargano ne vom opri in Manfredonia, oras situat pe malul marii si in Foresta Umbra sau padurea intunecata, parte a unei paduri milenare care acoperea promontoriul Gargano, habitat fara rival in Europa al orhideelor salbatice. Sosire in Vieste si cazare la Hotel I Melograni 4* sau similar.

Ziua 6

Vieste
Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului Vieste. Strategic asezat, pe un promontoriu intre doua plaje cu nisip, Vieste este o combinatie intre oras si statiune si este foarte animat in timpul verii. Aleile inguste din orasul vechi decorate cu linii de rufe puse la uscat ne dau sentimentul unei atmosfere aparte atat ziua, cat si noaptea. Dupa amiaza, optional, croaziera pe mare pentru a observa pesterile sapate de mare in rocile calcaroase ale peninsulei Gargano. Cazare la hotel in Vieste.

Ziua 7

Vieste - Bari - Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Transfer la aeroportul Bari pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia spre Roma cu decolare la 19:10. Sosire in Roma si schimbarea aeronavei pentru zborul spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:00 dimineata.

Ziua 1

Bucuresti - Bari - Alberobello - Ostuni - Lecce
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:15 dimineata pentru imbarcare pe cursa companiei Alitalia spre Roma. Sosire in Roma si schimbarea aeronavei pentru zborul spre Bari. Sosire la Bari la ora 10:55 si transfer cu autocarul la Alberobello - tinutul caselor trulli. Alberobello este probabil cel mai faimos loc din Puglia datorita caselor trulli, unice in Italia si in lume. Intreg satul este alcatuit din case trulli, construite din blocuri de calcar, deosebite prin faptul ca sunt constructii de tip zidarie uscata cu acoperis conic. In drum spre Lecce vom face o scurta oprire si in Ostuni, sau orasul alb. Ostuni este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Sosire si cazare la Hotel Delle Palme 4* sau similar in Lecce.

Ziua 2

Excursie optionala in peninsula Salento si Gallipoli
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala pentru a explora frumusetile peninsulei Salento situata in sudul regiunii Puglia, intre Marea Adriatica si Marea Ionica. Vom vizita Otranto, unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea, Leucca - cel mai sudic punct al tocului cizmei si dupa amiaza vom poposi in Gallipoli (orasul frumos), oras situat pe tarmul Marii Ionice. Centrul istoric al orasului este situat pe o mica insula conectata de continent printr-un pod construit in sec al XVII-lea si este inconjurat in intregime de ziduri fortificate din sec al XIV-lea. Intoarcere si cazare la hotel in Lecce.

Ziua 3

Lecce - pesterile Castellana - Bari
Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal cu ghid local in centrul istoric al orasului Lecce, numit si Florenta sudului datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din piatra de Lecce. Alte atractii notabile din Lecce sunt Catedrala si Amfiteatrul Roman din sec. al II-lea. Plecare spre pesterile Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei (biletul de intrare nu este inclus). Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. Turul pesterilor se desfasoara pe o distanta de aprox. 3 km, la o adancime de 60 m, intr-un decor fantastic, alcatuit din stalactite, stalagmite si alte forme carstice in culori uimitoare. Plecare spre Bari. Cazare la Hotel Palace Bari 4* sau similar in Bari.

Ziua 4

Excursie optionala la Matera. Dupa amiaza, plimbare in centrul istoric al orasului Bari.
Mic dejun. Azi va propunem o excursie la Matera, cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarata Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur pietonal impreuna cu ghidul local. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile sapate in roca vulcanica. Intoarcere la Bari. Dupa amiaza, va propunem o plimbare in centrul istoric al orasului Bari impreuna cu insotitorul de grup. Bari, capitala regiunii Puglia mai este numit si orasul Sfantului Nicolae datorita faptului ca aici se afla moastele Sfantului, aduse din Turcia in sec al XI-lea. Cazare la hotel in Bari.

Ziua 5

Bari - Trani - Manfredonia - peninsula Gargano - Vieste
Mic dejun. Vom pleca spre zona de nord a Pugliei, dar mai intai ne vom opri in Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala. Perioada de inflorire maxima a orasului a fost in sec XI - XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabile, aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. In apropierea catedralei se afla castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. In drum spre peninsula Gargano ne vom opri in Manfredonia, oras situat pe malul marii si in Foresta Umbra sau padurea intunecata, parte a unei paduri milenare care acoperea promontoriul Gargano, habitat fara rival in Europa al orhideelor salbatice. Sosire in Vieste si cazare la Hotel I Melograni 4* sau similar.

Ziua 6

Vieste
Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului Vieste. Strategic asezat, pe un promontoriu intre doua plaje cu nisip, Vieste este o combinatie intre oras si statiune si este foarte animat in timpul verii. Aleile inguste din orasul vechi decorate cu linii de rufe puse la uscat ne dau sentimentul unei atmosfere aparte atat ziua, cat si noaptea. Dupa amiaza, optional, croaziera pe mare pentru a observa pesterile sapate de mare in rocile calcaroase ale peninsulei Gargano. Cazare la hotel in Vieste.

Ziua 7

Vieste - Bari - Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Transfer la aeroportul Bari pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia spre Roma cu decolare la 19:10. Sosire in Roma si schimbarea aeronavei pentru zborul spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:00 dimineata.